Temps de silenci

Creada per Rodolf Sirera, Enric Gomà i Gisela Pou, dirigida per Lluís Mª Güell i Xavier Borrell

Veure la careta de entrada

Estrenada per TV3 el gener de 2001 que té com a eix central la vida d’una família acomodada de Barcelona, els Dalmau, des de poc abans de la Guerra Civil fins quasi acabat el segle XX. Els 52 capítols de què consta (durant les 2 temporades) es varen acabar d’emetre l’abril del 2002 i va ser reemesa l’estiu del 2006 en motiu del 70è aniversari de l’inici de la Guerra Civil espanyola (1936-1939).

La sèrie explica la història d’un família, els Dalmau, des de 1935 fins a 1997. La primera part de la sèrie va de l’estiu del 1935 fins a 1977. En un principi, la sèrie hauria d’haver acabat aquí, però el seu èxit va fer que TV3 i Diagonal TV l’ampliessin fins el 1997.

Durant la primera part, el fil conductor és la història de la Isabel Dalmau a través dels seus diaris. Isabel, una jove, filla d’una família acomodada de Barcelona, s’enamora de Ramon Comes, fill del servei. La història comença l’estiu de 1935, just abans de l’esclat de la Guerra Civil, i en la seva història s’interposa el moment històric que els hi toca viure i una sèrie de fets aliens a la seva voluntat que els impedirà viure plenament el seu amor. Al voltant d’ells es mouen altres conflictes personificats pels membres de tres famílies de diferent estatus i origen; els Dalmau, una família acomodada de Barcelona i propietaris d’un fàbrica tèxtil; els Comes, que aniran assumint el paper de classe ascendent i els Hernández-Utrera, una família andalusa de nivell humil, que representa la onada migratòria de finals del 50 i la posterior integració de les generacions més joves a la societat catalana.

La història explica la guerra des del cantó de la gent que la va viure i el temps de postguerra i dictadura que la van seguir. El sofriment, el dolor i els sacrificis de la postguerra porten fins als canvis que el temps provoca a la situació social dels protagonistes. La acomodada família Dalmau sofreix la crisi del tèxtil, mentre que els Comes veuen prosperar el seu negoci.

Equip tècnic

A partir de 1977, la filla de la Isabel, Núria Ribalta, és qui pren el fil de la narració a través de la transició democràtica i els anys 80 i 90 fins al moment que la seva filla, també anomenada Isabel, se’n va a estudiar a l’estranger i rep de la seva mare els diaris de la seva àvia.

Part de l'equip tècnic

Veure tota la informacio sobre els personatges

Veure fitxa tècnica i artística

Capítol 54, resum de tota la serie

Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.